Пълнено пиле със сирена и спанак

Дата: 13.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
150 г спанак
4 филии бял хляб
100 г топени сиренца
125 г сирене „Моцарела“
1 скилидка чесън
1 глава лук
15 мл олио
40 г краве масло
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
600 г картофи
400 г моркови
4 глави червен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле със сирена и спанакЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото за кратко.
2
Пълнено пиле със сирена и спанак 2Сипва се нарязаният на малки кубчета хляб и се пържи, докато се получат златисти крутони.
3
Пълнено пиле със сирена и спанак 3Спанакът се попарва с вряла вода, след това се шокира и се отцежда добре.
4
Пълнено пиле със сирена и спанак 4Към крутоните се слагат накъсаната моцарела, наситненият спанак и топените сиренца, и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнено пиле със сирена и спанак 5Пилето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с горчица (също и между гърдите и кожата), пълни се със сместа със сирената и се зашива.
6
Пълнено пиле със сирена и спанак 6Картофите и морковите се обелват, режат се на шайби, а червеният лук – на лодки. Слагат се в тавата за печене и се овкусяват със сол и черен пипер.
7
Пълнено пиле със сирена и спанак 7Пълненото пиле също се слага в тавата и се покрива с парченца масло. Налива се малко вода и ястието се пече около 1 час и 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2018
Стана много вкусно. Намалих малко количествата за плънката и лука при картофите
14.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
И аз имах така чуденка и се притеснявах да не стане гаден, но се получи много добре. Моят беше смес от бял и ръжен и стана супер. Споява плънката и ѝ придава плътност. Омеква и се смесва с останалите продукти. На мен ми допадна като идея.
13.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
какво се случва с хляба в плънката? може ли да е пълнозърнест?
12.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
Страхотно! Плънката я направих с 3 филии и без топеното сирене, но се получи идеално количество за едно пиле среден размер.
11.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2017
Това пиле ми е фаворит ! Уникално вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
Тина коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта