Пълнено пиле със сирена и спанак

Дата: 13.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
150 г спанак
4 филии бял хляб
100 г топени сиренца
125 г сирене „Моцарела“
1 скилидка чесън
1 глава лук
15 мл олио
40 г краве масло
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
600 г картофи
400 г моркови
4 глави червен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле със сирена и спанакЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото за кратко.
2
Пълнено пиле със сирена и спанак 2Сипва се нарязаният на малки кубчета хляб и се пържи, докато се получат златисти крутони.
3
Пълнено пиле със сирена и спанак 3Спанакът се попарва с вряла вода, след това се шокира и се отцежда добре.
4
Пълнено пиле със сирена и спанак 4Към крутоните се слагат накъсаната моцарела, наситненият спанак и топените сиренца, и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнено пиле със сирена и спанак 5Пилето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с горчица (също и между гърдите и кожата), пълни се със сместа със сирената и се зашива.
6
Пълнено пиле със сирена и спанак 6Картофите и морковите се обелват, режат се на шайби, а червеният лук – на лодки. Слагат се в тавата за печене и се овкусяват със сол и черен пипер.
7
Пълнено пиле със сирена и спанак 7Пълненото пиле също се слага в тавата и се покрива с парченца масло. Налива се малко вода и ястието се пече около 1 час и 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2017
Това пиле ми е фаворит ! Уникално вкусно !
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Една от любимите ни и най-често готвени рецепти! Страхотна вкусотия!
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
вкусно...
8.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Стана страхотно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Здравейте не съм приготвяла пиле с дижонска горчица. Притеснява ме вкусът на пилето дали няма да е много лют и натрапчив след изпичането с тази горчица , която си има доста особен и силен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Цветомила коментира рецептата Хачапури
Белослава Господинова се регистрира в сайта.
Kostadin Dimitrov се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Тюрлюгювеч
Момчил Уэунов се регистрира в сайта.
Росица Черкезова се регистрира в сайта.
Милена се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта