Ливанска яхния с телешко и грах

Дата: 12.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г смляно месо от телешка плешка
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 моркова (150 г)
2 с. л. доматен концентрат
400 мл пилешки бульон
200 г замразен грах
2 ч. л. подправка „Бахарат“
2 с. л. олио
2 с. л. краве масло
2 ч. л. сол
за гарнитурата:
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
70 г фиде
200 г ориз „Басмати“
500 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ливанска яхния с телешко и грахЛукът и чесънът се обелват, наситняват се и се запържват в олиото и маслото.
2
Ливанска яхния с телешко и грах 2Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи.
3
Ливанска яхния с телешко и грах 3Сипват се подправката „Бахарат“ и обелените и нарязани на кубчета моркови.
4
Ливанска яхния с телешко и грах 4След като морковите се позапържат, се добавят доматеният концентрат и бульонът. Посолява се, похлупва се и се готви 20 минути на умерен огън.
5
Ливанска яхния с телешко и грах 5След това се добавя грахът и се готви още 10 минути.
6
Ливанска яхния с телешко и грах 6Гарнитурата се приготвя като фидето се запържва в олиото и маслото. Добавя се оризът и след като и той се позапържи, се налива бульонът и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се 10 минути на умерен огън, под капак. Дърпа се от котлона и се оставя за още 10 минути.
7
Ливанска яхния с телешко и грах 7Яхнията се сервира с ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Изпробвах тази рецепта, като направих някои модификации. Не съм ползвала зеленчуков или пилешки бульон, а просто вода. Също така фидето е пълнозърнесто. добавих и щипка естрагон. Получи се балансиран вкус.
10.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2017
Благодаря.
9.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Всеки си има вкус и ливанската кухня не е по моя .
8.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Не е кой знае какво но става ;)
7.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Много вкусно и без бахарат, сложих чубрица
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penka Jeleva се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Чили кон карне
Stefka Puhaleva се регистрира в сайта.
Milena Georgieva коментира рецептата Какаов "Детски спомен"
Рози коментира рецептата Млечна баница с юфка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта