Патешко терияки

Сочно и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. патешко филе
20 г краве масло
сокът от 1/2 портокал

за соса:
100 мл светъл соев сос (с по-малко сол)
2 с. л. мед
30 г джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Патешко терияки
Джинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се смила заедно със соевия сос и меда.
2
Патешко терияки 2
Патешките филета се почистват от излишната мазнина (ако има такава) и по кожата им се правят декоративни ромбове.
3
Патешко терияки 3
Заливат се с ароматната смес и се оставят да се мариноват за 2 часа.
4
Патешко терияки 4
След това се подсушават, а маринатата се запазва.
5
Патешко терияки 5
Филетата се слагат с кожата надолу в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие.
6
Патешко терияки 6
Готвят се на слаб огън, като отделящата се мазнина периодично се отстранява.
7
Патешко терияки 7
Когато кожата стане хрупкава, месото се обръща и щом се запече и от другата страна, се изважда и се оставя да почине.
8
Патешко терияки 8
В същия съд се сипват маринатата и портокаловият сок и се готви, докато сосът се уплътни.

9
Патешко терияки 9
Накрая се слага студеното масло.
10
Патешко терияки 10
Патешкото филе се нарязва натънко, полива се със соса и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Вкусно и лесно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2015
Уникална рецепта! Гарнирах с картофени рьощи, а свежият вкус на соса допълни хармонията :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: