Телешко „Робеспиер“

Крехко и изкусително
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко контрафиле (или бонфиле)
4 скилидки чесън
4 стръка розмарин
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус

за гарнитурата:
600 г картофи
1 стрък розмарин
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко „Робеспиер“
Телешкото се почиства от ципите и мазнините.
2
Телешко „Робеспиер“ 2
Реже се възможно най-тънко и след това се начуква леко.
3
Телешко „Робеспиер“ 3
Овкусява се с наситнените чесън и розмарин, залива се със зехтина и се оставя за 10–15 минути, да се ароматизира.
4
Телешко „Робеспиер“ 4
Месото се подрежда върху скара, поставена в тава и се пече 2 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.
5
Телешко „Робеспиер“ 5
Картофите за гарнитурата се нарязват на шайби и се бланшират в подсолена вода. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер и наситнения розмарин. Запичат се във фурната на същата температура за 10–15 минути.
6
Телешко „Робеспиер“ 6
Месото се сервира с картофите, като се посолява на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2016
Макар и да го направих с бланширани картофи, беше вкусно и много лесно!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2015
Много лесно и вкусно. Бих препоръчала само да се приготвят едновременно картофите и телешкото, като по този начин ще се спести още малко време и телешкото ще е все още топличко.
3.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Чудесно е за любителите на различните кухни!:)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
Струва си да опитам , след Великденският пост.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
Изглежда страхотно, ще го сготвя още утре. Само не разбирам какво е това упорство в наричането на говеждото месо телешко? Все пак не е едно и също ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: