Мусака

С кайма и картофи
Източник: Николай
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.03.2015
Мусака
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
600 г кайма (смес)
1 глава лук
200 мл сок от консерва
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
300 г кисело мляко
3 яйца
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се наситнява и се запържва в олиото за кратко. Щом леко омекне, се сипва каймата. Запържва се, докато стане на ситни трохи и започне да се карамелизира.
2
Сипва се доматеният концентрат и се разбърква. Прибавят се чубрицата и червеният пипер. Наливат се около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 5 минути на слаб огън.
3
Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се слагат в тава. При тях се сипва каймата. Ястието се залива с вода, колкото да покрие продуктите и се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна – около 40 минути.
4
Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното и се овкусява със сол и черен пипер. Мусаката се залива с яйчено-млечната смес и се запича, докато се зачерви.

Съвет:
Препоръчително е да се консумира студена, с кисело мляко.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
3.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
Стана много вкусна. Благодаря за рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2015
Ето и моя обяд днес,много вкусна стана ,ама то както винаги :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
любима ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: