Пилешка яхния с царевични хрупки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2009
Пилешка яхния с царевични хрупки
 
Необходими продукти:
месото от 2 пилешки бутчета
1 прясна зелена чушка
1/2 глава лук
1 консерва царевица
1 бучка масло
1 кубче пилешки бульон
1 ч. ч. доматен сок
2-3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. брашно
прясна целина
пармезан за поръсване
60 г масло
1 белтък
3 с. л. фино смляно царевично брашно
1 с. л. пшенично брашно
1 с. л. олио
2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с царевични хрупки
Маслото за тестото се поставя в купа, поръсва се със захар и се разбива с миксер 1-2 минути.
2
Пилешка яхния с царевични хрупки 2
Добавят се белтъкът и солта и отново се разбива.
3
Пилешка яхния с царевични хрупки 3
Поръсва се с два вида брашно и олио и се разбърква. Получената смес се оставя да стегне в хладилник.
4
Пилешка яхния с царевични хрупки 4
Пилешкото месо се почиства от кожата, нарязва се на парченца и се запържва в 2-3 с. л. олио.
5
Пилешка яхния с царевични хрупки 5
Бучката масло се загрява в тиган и се разбърква с 1 ч. л. брашно.
6
Пилешка яхния с царевични хрупки 6
След като брашното стане златисто, се прибавят нарязаните наситно лук, чушка и целина.
7
Пилешка яхния с царевични хрупки 7
Сипва се 1/2 л вода и се стрива 1 кубче пилешки бульон.
8
Пилешка яхния с царевични хрупки 8
Поръсва се с 1 ч. л. червен пипер и се слагат последователно запърженото месо, солта, царевицата и доматеният сок.
9
Пилешка яхния с царевични хрупки 9
Стегналото тесто се оформя на тънки кръгли палачинки, които се поставят в намаслена тава.
10
Пилешка яхния с царевични хрупки 10
Пекат се във фурна на 220 градуса около 5 минути, след което се обръщат, поръсват се с пармезан и се допичат. Поднасят се като гарнитура към яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: