Пилешки дробчета с вино и гъби

Дата: 17.11.2011
Източник: Бон Апети
Пилешки дробчета с вино и гъби
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
150 г гъби
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 мл червено вино
100 мл телешки бульон
50 мл олио
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с вино и гъби
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за кратко в сгорещеното олио.


2
Пилешки дробчета с вино и гъби 2
Прибавят се измитите дробчета и се разбърква. Запържват се от двете страни.


3
Пилешки дробчета с вино и гъби 3
Слагат се и гъбите, нарязани на шайби, без пънчетата.


4
Пилешки дробчета с вино и гъби 4
Когато и те се запържат, се деглазира с виното.


5
Пилешки дробчета с вино и гъби 5
След като се редуцира малко, се налива и бульонът, разбърква се и се оставя да къкри за около 2 минути. Когато сосът се сгъсти, се овкусява със сол и черен пипер.


6
Пилешки дробчета с вино и гъби 6
Дробчета се поднасят поръсени с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Да, добре се получиха.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Варени яйца с млечен сос
Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
Цанко Петков се регистрира в сайта.
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта