Пилешки дробчета със сироп от нар

Приготвят се изключително бързо, а вкусът им е впечатляващ - перфектното мезе за вино и бира
Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
150 мл червено вино
30 г краве масло
4 с. л. зехтин
3 с. л. сироп от нар
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета със сироп от нар

Пилешките дробчета се почистват и се изпържват до златисто, на два пъти, в зехтина (и той се слага на два пъти).

 


2
Пилешки дробчета със сироп от нар 2

Когато са почти готови, се налива виното и се овкусява със сол и черен пипер. Когато виното се поизпари, се прибавя сиропът от нар.

 


3
Пилешки дробчета със сироп от нар 3

Щом сосът леко се уплътни, съдът се оттегля от огъня. Накрая се добавя маслото и се разбърква.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Много са вкусни и с удоволствие бих си ги приготвил пак! Бих добавил още малко сироп!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2015
Мисля да ги сготвя, но и аз мисля, че 1 кг дробчета е достатъчна за 4ма :) Дано станат вкусни :)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Чудесна рецепта, но снимка нямам. Изядохме ги бързо, бързо.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Забравих да добавя, че от тези продукти храня 4 души, т.е. получават се 4 порции.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Отдавна знам тази ливанска рецепта за приготвяне на дробчета. Тя беше публикувана още в началото на 2014 г в сайта Мерудия от г-жа Шейтанова. Два пъти съм готвила по тази рецепта и става вкусно. Дори по повод на тази рецепта за пръв път си купих наровия сироп от Билла. Определено тези дробчета приготвени в арабски стил разнообразяват традиционните дробчета по селски. Пробвайте ги! Привет на Лора и Стоян!:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: