Пилешки дробчета в ароматен сос

Бързо ястие с азиатски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г охладени пилешки дробчета
30 г корен джинджифил
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
50 мл коняк
20 мл сос „Уорчестър“
20 мл соев сос
100 мл пилешки бульон
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
царевично нишесте за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета в ароматен сос
Дробчетата се почистват и се нарязват наедро.
2
Пилешки дробчета в ароматен сос 2
Подсушават се и се овалват в нишесте.
3
Пилешки дробчета в ароматен сос 3
Старият лук, джинджифилът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио.
4
Пилешки дробчета в ароматен сос 4
Добавят се дробчетата и също се запържват.
5
Пилешки дробчета в ароматен сос 5
Деглазира се с коняка, наливат се соевият сос, сосът „Уорчестър“ и бульонът, и се разбърква. Готви се 3–4 минути и се дърпа от котлона.
6
Пилешки дробчета в ароматен сос 6
Дробчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се поднасят, поръсени с нарязания пресен лук.



Съвет:
Ако сосът е рядък, може да го сгъстите с малко нишесте, разтворено в студена вода.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2015
Дробчетата се получиха много вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Много ароматно и вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Вместо коняк по-добре водка и в комбинация със соевия сос става чудесно. Виното ще промени вкуса според мен и то не за добро.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Нямам коняк и ще го заместя с червено вино... дано се получи ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Искра се регистрира в сайта.
mara._.4 се регистрира в сайта.
Алекс се регистрира в сайта.
pianolady се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: