Пиле с гъби и сметана

Няма начин да не ви хареса
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
500 г печурки
1 скилидка чесън
3 стръка мащерка
200 мл бяло вино
брашно за овалване
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
100 мл растителна сметана
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с гъби и сметана
Пилешките гърди се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява.
2
Пиле с гъби и сметана 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
3
Пиле с гъби и сметана 3
Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда.
4
Пиле с гъби и сметана 4
Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото.
5
Пиле с гъби и сметана 5
Налива се виното.
6
Пиле с гъби и сметана 6
Щом течността се редуцира, се сипва сметаната.
7
Пиле с гъби и сметана 7
Прибавя се сиренето.
8
Пиле с гъби и сметана 8
Месото се връща в съда.
9
Пиле с гъби и сметана 9
Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (44)
44.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2022
Готвя я за трети път и всеки път си казвах колко е вкусно!
43.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2021
Много вкусна рецепта, чудесно ми се получи. Благодаря! Искам да добавя нещо интересно, което научих на скоро (сигурно го знаете, но за мен беше ново).. Когато се обработват печурки, никога не се мият, тъй като много бързо поемат водата и при приготвяне си губят вкусовите качества.. Стават воднисти. Само се белят :)
42.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2021
Приготвям тази рецепта вече втори път. Страхотно се получава.
41.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2021
Лесна рецепта за вкусно ястие.
40.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Стана чудесно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: