Пилешки пържоли със зелена коричка

Крехки, сочни и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
3 филии пълнозърнест хляб
30 г орехови ядки
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 скилидка чесън
кората от 1 лайм и сокът от половината
1/2 ч. л. естрагон
50 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки пържоли със зелена коричка

Пилешките пържоли се подправят със сол и черен пипер, поливат се с около 20 мл зехтин и се запичат от двете страни на тиган, до златисто.

 

 

 


2
Пилешки пържоли със зелена коричка 2

В блендер се слагат филиите хляб, орехите, листа копър и магданоз, естрагонът, сокът и кората от лайма, чесънът и останалия зехтин. Смилат се и сместа се овкусява със сол и черен пипер.

 


3
Пилешки пържоли със зелена коричка 3

С тази смес  се покриват пържолите и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: