Пилешки рула с пушен сос „Бешамел“

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Пилешки рула с пушен сос „Бешамел“
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
200 мл прясно мляко
2 щипки индийско орехче
2 с. л. брашно
1/2 с. л. краве масло
100 г пушен бекон
1 с. л. каперси
400 г спанак
200 г сушени мариновани домати
1 с. л. „Пармезан” на прах


Начин на приготвяне:
1
Филетата се разтварят като шницел с помощта на нож. Върху тях се разстилат доматите, предварително бланшираният спанак и каперсите и се оформят рула.
2
Запичат се на тефлонов тиган или скара по 2–3 минути от всяка страна. След това се прехвърлят в тавичка и се запичат около 7 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
Беконът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва до златисто, като се бърка енергично.
4
Към соса се добавя индийското орехче и се налива млякото, като непрекъснато се разбърква. Накрая се поръсва с пармезана и сосът ври още 3–4 минути. Оттегля се от огъня и се пасира. С него се заливат нарязаните на шайби рула или се сервира отделно.



Съвет:
Според желаната от вас консистенция, когато приготвяте соса, може да прибавите или малко брашно, или мляко.
Подходяща напитка е розе или бяло вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: