Пилешки руладини с плънка от спанак и кедрови ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Пилешки руладини с плънка от спанак и кедрови ядки
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе (гърди)
1 кг спанак
50 г кедрови ядки
500 г тиквички
1 стрък риган
300 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
В тенджера се кипват 3 л подсолена вода и в нея се бланшират листата на почистения спанак за около 2 минути. Изцеждат се и се оставят в съд с лед и студена вода.
2
Пилешките гърди се почистват, по средата се прави разрез по диагонал и се пълнят с отцедения спанак заедно с кедровите ядки. Затварят се под формата на руладина и се пържат в част от зехтина около 3–4 минути до златисто, като се овкусяват със сол и черен пипер. След това се поставят в тава и се пекат около 10 минути на температура 220 градуса.
 

3
Почистените тиквички се режат на шайби, овкусяват се със скълцания риган, зехтин и сол и се пекат на грил до готовност.
4
Готовите пилешки гърди се нарязват под ъгъл 45 градуса, гарнират се с тиквичките и се сервират.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: