Пилешко руло с маслинова паста

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Пилешко руло с маслинова паста
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
150 г кълнове по избор
4 стръка магданоз
1 с. л. каперси
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. сусамово олио
40 мл зехтин
300 г булгур
150 г маслини (без костилки)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват с червения пипер, разтварят се с помощта на нож и се намазват със сусамовото олио.
2
Маслините се пасират с 30 мл от зехтина. Филетата се намазват с маслиновата паста на по-дебел слой, навиват се на рула и се защипват с клечки за зъби. Подреждат се в намазнена с останалия зехтин тава и се пекат около 10 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
Булгурът се вари в подсолена вода и се отцежда. Към охладения булгур се добавят каперсите и наситненият магданоз, кълновете и всичко се разбърква.
4
Пилешките рула се поднасят нарязани на шайби и се гарнират с булгура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: