Роза от диня

Дата: 17.03.2010
Източник: Бон Апети
Роза от диня
 
Необходими продукти:
1 диня  

Начин на приготвяне:
1
Роза от диняПодготовка. С помощта на специален нож за карвинг се изрязва един кръг от динята под наклон от около 45 градуса. След това кората се отделя. Височината на листенцата на розата ще зависи от дълбочината, на която вкарвате ножа.
2
Роза от диня 2Оформяне на листенцата. Правилото е, че всяко листо се прави от края на другото – първо се очертава и след това се дълбае. По върха нарочно се оставя кората на динята, за да има зелено за контраст.
3
Роза от диня 3Отделяне на листенцата. След като се подготвят листата, започват да се отделят, за да изпъкнат.

4
Роза от диня 4Изрязват се шахматно – от средата на едното листо до средата на другото. Оттук нататък само се оформят листенцата.
5
Роза от диня 5Оформяне фона на розата. Около готовата роза се изрязват полукръгове и вътрешността се отделя.
6
Роза от диня 6Завършване. С помощта на длето повърхността на динята около розата се назъбва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Пържени яйца с млечен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта