Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле

Един по-различен вариант на класическата комбинация „Пиле със зеле”
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки филета
180 г кисело зеле
2 с. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
50 г бекон (на лентички)
1/2 ч. л. кимион
2 белтъка
2 с. л. царевично нишесте
4 филии бял хляб
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле
Киселото зеле се накълцва наситно, смесва се със стрития на паста чесън, сметаната и кимиона, и се разбърква.
2
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 2
Беконът се запича на сух тиган до златисто.
3
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 3
Наситнява се и се добавя към зелето.
4
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 4
Пилешкото филе се цепва през средата, като пеперуда.
5
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 5
Пълни се със зелевата смес.
6
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 6
Затваря се добре с клечки за зъби.
7
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 7
Белтъците се разбиват много добре, овкусяват се със сол и черен пипер и се смесват с нишестето. Хлябът се смила в блендер.
8
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 8
Напълнените пилешки филета се потапят в белтъците.
9
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 9
След това се овалват в хлебните трохи.
10
Пилешки шницели, пълнени с кисело зеле 10
Пържат се от всички страни в зехтина, до златисто.




Съвет:
Може да изпечете филетата до готовност в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Получиха се много сочни и вкусни! Определено ще ги направя отново! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: