Сьомга на фурна

Дата: 18.12.2014
Източник:
ТИТЛА:
Сьомга на фурна
 
Необходими продукти:
за маринатата:
50 мл вода
75 мл соев сос
75 мл мед
50 мл зехтин
50 мл сок от мандарина или портокал
за сьомгата:
1 кг филе или котлет от сьомга
2-3 скилидки чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Измиваме сьомгата, посоляваме я и я слагаме в дълбока купа.
2
Смесваме продуктите за маринатата в отделна купичка. Количеството мед може да е по-малко или повече, в зависимост от това, колко сладка искате да стане рибата.
3
Изсипваме готовата марината в дълбоката купа върху рибата и добавяме чесъна. Разбъркваме и наместваме добре всички парчета риба, така че да са покрити с марината и оставяме да престои в хладилник поне 1 час. Колкото повече престои, толкова по-ароматна ще стане.
4
Пече се, заедно с маринатата, в предварително загрята на 180 градуса фурна. По време на печенето се залива с част от соса за да не изсъхва рибата. Пече се около 40-50 минути, в зависимост от това, колко препечена желаете да стане.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
8.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
6.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2015
Чудесна рецепта, рибата стана превъзходна.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Уникален вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта