Питка

Дата: 02.04.2015
ТИТЛА: Чирак
ПиткаПиткаПитка
 
Необходими продукти:
1 с. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. оцет
3 с. л. олио
1 пакетче мая
3 яйца
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. вода
2 кг брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Всичко се обърква и се оставя да престои 10-15 минути. След това започва да се добавя брашното, докато се получи тесто за питка.
2
Тестото се разделя на три топки и всяка се разточва и се намазва обилно с маргарин. Слагат се една върху друга и се нарязват като пица.
3
Навиват се като кифлички и се намазват с разтопен маргарин и жълтък. Оставя се да втаса и се пекат 20-30 минути на 50 градуса. След това градусите се увеличават и така температурата се повишава през равни интервали, докато питката се изпече напълно.

Съвет:
Питката става много голяма. За приготвянето на цялата доза се изразходва около 2 кг брашно. Може да се приготви и половин доза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Забравих да спомена една малка подробност, всяка разточена топка се намазва обилно с маргарин и след това се поставят една върху друга
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


694 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарина коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Дарина коментира рецептата Шкембе чорба
Йоана К. коментира рецептата Зеленчукова паеля
Liliq Simeonova се регистрира в сайта.
Daniela Popova-Iordanova се регистрира в сайта.
Ася Вълчева се регистрира в сайта.
Елеонора коментира рецептата Бял борш
Nadia Shishkova Pedrosa се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта