Сладки хлебчета с извара и стафиди

Дата: 01.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
100 г захар
150 мл прясно мляко
1 ч. л. суха мая
550 г брашно
2 с. л. краве масло
1 щипка сол
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. канела
1 шушулка кардамон
за плънката:
200 г извара
1 яйце
2 с. л. захар
50 г стафиди
1 пакетче лимонови корички (6 г)
 

Начин на приготвяне:
1
Сладки хлебчета с извара и стафидиЗахарта, маята, яйцата и млякото се разбиват и сместа се оставя да престои една нощ (12 часа), покрита с фолио за свежо съхранение.
2
Сладки хлебчета с извара и стафиди 2Добавят се разтопеното масло, брашното, стритият кардамон, ваниловата захар, канелата и солта и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса за около 2 часа.
3
Сладки хлебчета с извара и стафиди 3Плънката се приготвя като изварата се разбърква със стафидите, захарта, белтъка от яйцето и лимоновите корички.
4
Сладки хлебчета с извара и стафиди 4Тестото се разделя на 16 топки. Всяка топка се притиска и в средата се слага от плънката.
5
Сладки хлебчета с извара и стафиди 5Затварят се добре и се оформят като малки хлебчета.
6
Сладки хлебчета с извара и стафиди 6Подреждат се в тава с незалепващо покритие, на разстояние една от друга и се оставят да втасат.
7
Сладки хлебчета с извара и стафиди 7Намазват се с разбития с малко вода жълтък и се пекат 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Амада, може и да се пропусне престоят от една нощ, но винаги когато има предварително тесто, печивото става по-хубаво.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
А ако се наръсят със сусам... още по-неустоими ще станат.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Здравейте, за първи път попадам на тази техника - закваската да престои една нощ. Можете ли да обясните защо се прави това? Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта