Питки с бекон

В Унгария се наричат погача и се сервират като мезе към вино
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно (+ за поръсване)
1/2 кубче жива мая
200 мл кисело мляко
350 г бекон
2 яйца
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Питки с бекон
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто.
2
Питки с бекон 2
Отцежда се върху кухненска хартия и се смила в блендер.
3
Питки с бекон 3
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и малко от брашното.
4
Питки с бекон 4
Останалото брашно се смесва с киселото мляко и едно яйце, и се посолява.
5
Питки с бекон 5
Прибавят се шупналата мая и смленият бекон.
6
Питки с бекон 6
От сместа върху набрашнен плот се замесва гладко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите и се оставя да втаса в купа, покрита с прозрачно фолио.
7
Питки с бекон 7
Тестото се разточва на кора с дебелина 2–3 см и от нея, с помощта на малък ринг (с диаметър 4 см) се изрязват кръгове.
8
Питки с бекон 8
Разпределят се в две с тави с незалепващо покритие, на разстояние едни от други, покриват се с кърпа и се оставят да втасат повторно.
9
Питки с бекон 9
По повърхността на питките с нож се правят прорези, намазват се с разбито яйце и се пекат 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2022
Чудесни питчици.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Получиха се страхотни хлебчета!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2016
Страшно вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Страшно вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2015
много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: