Пица с манатарки и жълтък

За вкусните недели
Източник: Margarita Ruslanova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 07.04.2023
Пица с манатарки и жълтък
Пица с манатарки и жълтък
Пица с манатарки и жълтък
Пица с манатарки и жълтък
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
150 мл вода
30-40 мл зехтин
1 щипка сол
1 щипка захар
1 пакетче суха мая
2 ч.л. риган

за гарниране:
2 жълтъка
200 г кашкавал
200 г гъби
200 г луканка
200 г черни домати


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в половината вода, с щипка брашно, захар и сол. Сухите съставки се смесват с маята, водата и зехтина и се замесва меко и леко тесто. Меси се в продължение на 10 минути. Оставя се на топло за поне 1 час и 30 минути.
2
Тестото се разделя на 4 топки и се разточва на тънко.
3
Жълтъците се разбиват със сол и риган и се мажат върху разточените блатове. Гарнира се с останалите продукти и се пекат за 8-10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: