Пица с пилешки гърди и коприва

Тънко хрупкаво тесто, ароматно пюре от коприва и резени пилешки гърди... една различна и много вкусна пица.
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тесто за пица
2 с. л. краве масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук шалот
1 пакет коприва (около 100 г)
200 г заквасена сметана
250 г сирене „Моцарела“
200 г пилешко филе „Градус“
60 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пица с пилешки гърди и коприва
Копривата се почиства и се бланшира в кипяща подсолена вода. Отцежда се и се потапя в леденостудена вода.
2
Пица с пилешки гърди и коприва 2
Изстисква се и се накълцва.
3
Пица с пилешки гърди и коприва 3
Чесънът и лукът се наситняват и се запържват в маслото.
4
Пица с пилешки гърди и коприва 4
Добавя се копривата и се запържва за кратко. Дърпа се от огъня.
5
Пица с пилешки гърди и коприва 5
Тестото се разделя на две и се оставя да втаса за 15–20 минути.
6
Пица с пилешки гърди и коприва 6
Всяка топка тесто се разточва на кръгла кора върху набрашнен плот. Намазват се със сметаната.
7
Пица с пилешки гърди и коприва 7
Поръсват се настъргана моцарела. След това се слага от копривата.
8
Пица с пилешки гърди и коприва 8
Пилешкото филе се нарязва на тънко.
9
Пица с пилешки гърди и коприва 9
Парчетата пилешко се подреждат върху пицата. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Пица с пилешки гърди и коприва 10
Пиците се пекат, една по една, в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) върху камък за пица.
11
Пица с пилешки гърди и коприва 11
Изпечените пици се поръсват с пармезан, оформен на люспи с помощта на белачка.


Съвет:
Ако нямате камък за пица, използвайте тава. Нагорещете я предварително в силно загрята фурна, след това намажете дъното й с малко зехтин и сложете пицата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: