Спагети със салам и спанак
Лора и Стоян
400 г тесто за пица 2 с. л. краве масло 2 скилидки чесън 1 малка глава лук шалот 1 пакет коприва (около 100 г) 200 г заквасена сметана 250 г сирене „Моцарела“ 200 г пилешко филе „Градус“ 60 г сирене „Пармезан“ сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Копривата се почиства и се бланшира в кипяща подсолена вода. Отцежда се и се потапя в леденостудена вода. |
2 | ![]() | Изстисква се и се накълцва. |
3 | ![]() | Чесънът и лукът се наситняват и се запържват в маслото. |
4 | ![]() | Добавя се копривата и се запържва за кратко. Дърпа се от огъня. |
5 | ![]() | Тестото се разделя на две и се оставя да втаса за 15–20 минути. |
6 | ![]() | Всяка топка тесто се разточва на кръгла кора върху набрашнен плот. Намазват се със сметаната. |
7 | ![]() | Поръсват се настъргана моцарела. След това се слага от копривата. |
8 | ![]() | Пилешкото филе се нарязва на тънко. |
9 | ![]() | Парчетата пилешко се подреждат върху пицата. Овкусява се със сол и черен пипер. |
10 | ![]() | Пиците се пекат, една по една, в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) върху камък за пица. |
11 | ![]() | Изпечените пици се поръсват с пармезан, оформен на люспи с помощта на белачка.
Съвет: Ако нямате камък за пица, използвайте тава. Нагорещете я предварително в силно загрята фурна, след това намажете дъното й с малко зехтин и сложете пицата. |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...