Плодов сладкиш

Плодов сладкиш
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.01.2022
Плодов сладкиш
Плодов сладкиш
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
180 г краве масло
1 буркан компот от праскови или кайсии


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват много добре със захарта. Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя към яйцата.
2
Маслото се разтопява в тава. Подреждат се плодовете. Върху тях се изсипва тестото. Сладкишът се пече на 180 градуса до готовност – около 40 минути. Проверява се с клечка. След като е готов, се обръща обратно, плодовете трябва да са отгоре.
3
От водата от компота, 1 ч.ч.захар и малко вода се прави сироп. Сладкишът се сиропира. Украсява се с бита сметана, настърган шоколад и смлени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: