Плодова салата в пъпешов лебед

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2009
Плодова салата в пъпешов лебед
 
Необходими продукти:
1 пъпеш
150–200 г плодове по избор
2 топки сметанов сладолед
30 г краве масло
10 листа мента
1 кг захар


Начин на приготвяне:
1
На пъпеша се рисува форма на лебед, изрязва се с остър нож и кората се обелва.
2
Нарязаните на кубчета плодове заедно с вътрешността от пъпеша се запържват за 1 минута в горещото масло, докато започнат да се глазират.
3
Ментовият сос се прави, като продуктите се слагат в тенджера, наливат се 3 л вода и се вари, докато започне да се уплътнява.
4
В плато се изсипва от ментовия сос, поставя се лебедът от пъпеш, а в него се слагат запържените плодове и сладоледът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: