Мус с горски полодове

Дата: 10.09.2009
Източник: Бон Апети
Мус с горски полодове
 
Необходими продукти:
200 г касис
200 г малини
200 г къпини
500 г пъпеш
7–8 с. л. захар
1 пакетче желатин
200 мл течна сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Касисът, малините и къпините се пюрират и се претриват през фина цедка, за да се отдели семето.
2
Пъпешът се обелва, почиства се от семките, прибавя се захарта и се пюрира. След това се слага при другите плодове и хубаво се разбърква, докато се смесят.
3
Желатинът се накисва в 5–6 с. л. студена вода, след което се нагрява на водна баня, докато се разтвори. Трябва да изглежда като гъст сироп. Изсипва се в плодовото пюре и се разбърква.
4
Сметаната се разбива на сняг и при внимателно бъркане в една посока в нея се сипва на части плодовото пюре, докато го поеме.
5
Сместа се разпределя във формички, които се слагат в хладилник, покриват се с фолио и се оставя да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта