Плодови курабии

Хранене на детето над 3 години
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2015
Плодови курабии
 
Необходими продукти:
50 г пълнозърнесто брашно (1 ч. ч.)
35 г ръжено брашно (1/4 ч. ч.)
50 г пшенични зародиши (5 с. л.)
50 г овесени ядки (5 с. л.)
50 г стафиди (5 с. л.)
100 г едро накълцани сушени кайсии (1/2 ч. ч.)
200 мл концентрат от ябълков сок (1 ч. ч.)
1/4 ч. ч. олио
1 яйце
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Брашното, пшеничните зародиши, овесените ядки, бакпулверът и канелата се размесват в дълбок съд.
2
Стафидите и нарязаните кайсии се разбиват заедно с ябълковия концентрат, олиото и яйцето.
3
Сместа се изсипва към брашнената смес и се разбърква.
4
Оставя се в хладилник за около час.
5
С влажни ръце тестото се оформя на топки или от него се изрязват фигурки (с форма по желание), които се подреждат в намазнена тава, и леко се притискат с навлажнена вилица.
6
Курабийките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато станат със златистокафяв цвят - около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: