Поширана сьомга с копъров сос

Швеция
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сьомга филе без кожа
500 г дребни пресни картофи

за маринатата:
1 литър вода
2 броя лук шалот
1 морков
1 ч.л. черен пипер на зърна
1 ч.л. бахар на зърна
1 ч.л. сол
1 дафинов лист
2 с.л. бял винен оцет
1 лимон
4 стръка копър

за копъровия сос:
200 г майонеза Hellmann's
1 връзка копър
3 с.л. заквасена сметана
¼ връзка див лук
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Поширана сьомга с копъров сос
Всички продукти за маринатата без резените лимон и копъра се слагат в тенджера и се кипват.
2
Поширана сьомга с копъров сос  2
Във врящата течност се слага нарязаната на парчета риба, вари се около минута, след това се маха от котлона. В тенджерата се слагат резените лимон и копъра, тенджерата се похлупва и се оставя да се охлади напълно.
3
Поширана сьомга с копъров сос  3
Картофите се сваряват.
4
Поширана сьомга с копъров сос  4
Майонезата, сметаната, наситнените копър и див лук за соса се овкусяват с лимонов сок, горчица, сол и черен пипер.
5
Поширана сьомга с копъров сос  5
Рибата се изважда от маринатата и се отцежда.
6
Поширана сьомга с копъров сос  6
Сервира се със соса и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: