Кифлички

Словакия
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
250 г масло студено
30 г захар
½ ч.л. канела
кората от 1 лимон
200 мл прясно мляко
15 г жива мая
1 яйце за намазване

за ореховата плънка:
50 г пудрата захар
50 мл прясно мляко
100 г смлени орехи
25 г стафиди

за плънката от мак:
50 г пудра захар
50 мл прясно мляко
100 г смлян мак
1 с.л. мед
1-2 зърна карамфил


Начин на приготвяне:
1
Кифлички
Маята се разтваря със захарта в топлото мляко. Оставя се да шупне.
2
Кифлички 2
Брашното, маслото, канелата и лимоновата кора се разбъркват в кухненски робот.
3
Кифлички 3
От тях, заедно с разтворената в мляко мая се замесва тесто, което се оставя да втаса.
4
Кифлички 4
Млякото за плънките се загрява с останалите продукти за 2-3 минути. Оставят се да се охладят.
5
Кифлички 5
Тестото се разточва на тънка кора, нарязва се, слага се от плънката и се завиват кифли. Оставят се да втасат повторно.
6
Кифлички 6
Намазват се с яйце и се пекат на 180 градуса за 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2024
Правя ги вече 3-ти път, с ореховата плънка. Пробвах част от тестото с мое сладко, обаче установих, че плънката не бива да е влажна, сушените плодове с ядките са не случайно избрани. Кифличките са много приятни, но нямат традиционния вкус, колкото и да втасват, не стават хлебни и пухкави, остават много маслени, крехки и леко трошливи, напомнящи леко и на бисквита, (вкусна бисквита).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: