Постен боб

Семейна рецепта на жените в семейството на Стефан Герасимов, с. Расово, Монтанско
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2011
Постен боб
 
Необходими продукти:
1 кг бял боб
3 глави лук
5 чушки
1–2 люти чушки
2 домата
1/2 връзка копър
1 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постен боб

Бобът се вари докато омекне и се посолява.


2
Постен боб 2

Лукът и доматите се обелват. Двата вида чушки се изпичат и се обелват.


3
Постен боб 3

Всички зеленчуци се нарязват на много ситно или се счукват в хаванче.


4
Постен боб 4

Добавят се в тенджерата. Бобът се овкусява със скълцаните копър и магданоз и след 10 миунти се сваля от огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2020
За пръв път слагам печени чушки в боб, много добре се получи. Препоръчвам!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Много вкусен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: