Супа от праз с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2011
Супа от праз с бекон
 
Необходими продукти:
5 стръка праз
100 г бекон
2 картофа
60 г краве масло
1,2 л пилешки бульон
250 мл готварска сметана
3 стръка мащерка
сол и червен пипер на вкус

за крутоните:
6 филии хляб
3 с. л. олио
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от праз с бекон

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера. Слага се маслото и се разбърква.


2
Супа от праз с бекон 2

Когато маслото се сгорещи се прибавя празът, нарязан на кръгчета и се оставя да се задуши леко.


3
Супа от праз с бекон 3

Слага се и мащерката, прибавят се картофите, настъргани наедро, налива се бульонът, овкусява се със сол и пипер и се оставя да къкри около 30 минути.


4
Супа от праз с бекон 4

Накрая се налива сметаната, а клонките мащерка се отстраняват. Щом супата кипне, се сваля от огъня.


5
Супа от праз с бекон 5

Хлябът се реже на дребни кубчета, овкусява се с олио, сол и се запича в тиган до златисто.


6
Супа от праз с бекон 6

Накрая се прибавя и лютия пипер. Супата се поднася гарнирана с крутоните.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Който обича праз ще му хареса.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
сготвих тази супа малко модифицирана: вместо готварска сметана - мляко, вместо мащерка - риган. Получи се страхотно! Благодаря за добрата идея
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Просто го пропусни или го препържи и поръси отгоре с крутоните,само на желаещите.Така ароматите му ще останат в супата.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Чудя се дали и с какво мога да заменя бекона. Не ми е особено любим, но пък иначе супата изглежда много добре (уточнение: не съм вегетарианец:))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: