Крем супа от тиква

Дата: 17.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем супа от тиква
 
Необходими продукти:
600 г тиква (цигулка)
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г пресен джинджифил
100 г сурови обелени лешници
150 мл готварска сметана
500 мл пилешки бульон
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от тиква
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на кубчета.


2
Крем супа от тиква 2
Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват и се нарязват наситно. Задушават се в маслото и олиото за кратко – първо лукът и чесънът, после се добавя джинджифилът.


3
Крем супа от тиква 3
Слага се тиквата, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се задуши се около 5 минути.


4
Крем супа от тиква 4
След това се налива пилешкият бульон, похлупва се и се оставя да се вари около 20 минути.


5
Крем супа от тиква 5
Супата се пасира, налива се сметаната и се връща на котлона за още 5 минути, да кипне.


6
Крем супа от тиква 6
Лешниците се начукват на едри парчета и се запичат на сух тиган. Поръсват се върху супата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2017
Супата е великолепна!
14.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2017
За вегетарианци като мен и мъжа ми това е идеалното зимно ястие! Много вкусна и лека!
13.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2017
Ароматна и вкусна
12.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
София, може да използваш пресен кориандър, розмарин, и/или мащерка.
11.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2016
Обожавам я. Ава без чесънчето? Какви зелени подправки бихте препоръчали, ако са ходходящи, разбира се.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта