Крем супа от тиква

Дата: 17.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем супа от тиква
 
Необходими продукти:
600 г тиква (цигулка)
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г пресен джинджифил
100 г сурови обелени лешници
150 мл готварска сметана
500 мл пилешки бульон
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от тиква
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на кубчета.


2
Крем супа от тиква 2
Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват и се нарязват наситно. Задушават се в маслото и олиото за кратко – първо лукът и чесънът, после се добавя джинджифилът.


3
Крем супа от тиква 3
Слага се тиквата, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се задуши се около 5 минути.


4
Крем супа от тиква 4
След това се налива пилешкият бульон, похлупва се и се оставя да се вари около 20 минути.


5
Крем супа от тиква 5
Супата се пасира, налива се сметаната и се връща на котлона за още 5 минути, да кипне.


6
Крем супа от тиква 6
Лешниците се начукват на едри парчета и се запичат на сух тиган. Поръсват се върху супата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2020
Много вкусна
21.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Чудесна супичка
20.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2019
Вкусно
19.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2018
Много вкусна! Аз добавих куркума и малко пащърнак.
18.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2018
Уникално вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gyulsevin Veysal се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Панирани тиквички
Mariya Kaloyanova се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Гризини от лимец
killdalang се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта