Крем супа от тиква

Есенна супа със сметана и печени лешници
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2011
Крем супа от тиква
 
Необходими продукти:
600 г тиква (цигулка)
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г пресен джинджифил
100 г сурови обелени лешници
150 мл готварска сметана
500 мл пилешки бульон
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от тиква

Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на кубчета.


2
Крем супа от тиква 2

Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват и се нарязват наситно. Задушават се в маслото и олиото за кратко – първо лукът и чесънът, после се добавя джинджифилът.


3
Крем супа от тиква 3

Слага се тиквата, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се задуши се около 5 минути.


4
Крем супа от тиква 4

След това се налива пилешкият бульон, похлупва се и се оставя да се вари около 20 минути.


5
Крем супа от тиква 5

Супата се пасира, налива се сметаната и се връща на котлона за още 5 минути, да кипне.


6
Крем супа от тиква 6

Лешниците се начукват на едри парчета и се запичат на сух тиган. Поръсват се върху супата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2021
За първи път готвя супа от тиква - много интересно и вкусно!
22.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2020
Много вкусна
21.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Чудесна супичка
20.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2019
Вкусно
19.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2018
Много вкусна! Аз добавих куркума и малко пащърнак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: