Пикантна леща с моркови

Нетрадиционен вариант за супа от леща
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2011
Пикантна леща с моркови
 
Необходими продукти:
140 г червена леща
600 г моркови
125 мл прясно мляко
1 л пилешки бульон
2 ч. л. кимион на зърна
1 щипка лют червен пипер
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за гарниране:
200 г пилешко филе
100 г бекон
50 г сирене “Манчего” (кашкавал)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пикантна леща с моркови

Кимионът се запича в сух съд за готвене, докато зърната започнат да пукат.


2
Пикантна леща с моркови  2

Половината от тях се изваждат и в съда се слагат олиото, настърганите наедро ренде моркови, лещата, бульонът, млякото и лютият червен пипер и се посолява. Похлупва се и се оставя да къкри на умерен огън около 15 минути.


3
Пикантна леща с моркови  3

Месото се изтънява леко и се овкусява се със сол и черен пипер.


4
Пикантна леща с моркови  4

Слага се върху ленти бекон и се навива на руло. След това се нарязва на хапки.


5
Пикантна леща с моркови  5

Те се нанизват по 3 на шишче и се запичат на грил тиган от всички страни до зачервяване.


6
Пикантна леща с моркови  6

Когато лещата омекне, супата се пасира. Върху всяка купичка се слага по едно шишче и се поръсва с настъргано сирене “Манчего” и отделения кимион.


 


Съвети: Прясното мляко може да се замени с обезмаслено кокосово. Така супата ще придобие екзотичен вкус

Вместо кимион и червен пипер може да се използва сос “Хариса”.

Към супата може да се сложи накъсано сварено пилешко месо.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: