Месна солянка

Руска супа, богата на месо и много засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2011
Месна солянка
 
Необходими продукти:
1 кг телешки джолан
100 г шунка
100 г наденички (карначе)
100 г лук
100 г моркови
100 г гъби
50 г черни маслини без костилки
100 г кисели краставички
50 г каперси
100 г доматено пюре
100 г брашно
100 г краве масло
2 с. л. олио
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
8–10 с. л заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Месна солянка

Джоланът се вари за около 3 часа с дафиновия лист и черния пипер. След това се охлажда и се нарязва на кубчета.


2
Месна солянка 2

Шунката, киселите краставички, лукът, морковите и гъбите също се нарязват на кубчета.


3
Месна солянка 3

Наденичките и маслините се нарязват на шайби.


4
Месна солянка 4

Гъбите, морковите и лукът се запържват в олиото и към тях се добавят шунката и бланшираните в бульона от варенето на джолана наденички. Изчаква се и те да се запържат.


5
Месна солянка 5

Слага се маслото и когато започне да се пържи се добавя брашното. Разбърква се, запържва се, и се прибавя доматеното пюре. Налива се малко от телешкия бульон, котлонът се изключва и се бърка до пълното разтваряне на продуктите. После пак се включва.


6
Месна солянка 6

В съда се налива останалият телешкия бульон – общо около 2,2 литра.


7
Месна солянка 7

Слагат се маслините, киселите краставички и каперсите и се оставя да къкри на слаб огън до омекване на зеленчуците. Ако е необходимо се посолява.


8
Месна солянка 8

Накрая се добавя и месото.


9
Месна солянка 9

При поднасяне всяка порция се гарнира с една лъжица заквасена сметана.


 


Съвет: Наденичките се бланшират, за да не се разпаднат при пърженето.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: