Постна морковена супа

С кокосово мляко и пресен кориандър, поднесена с хрупкави моркови
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2012
Постна морковена супа
 
Необходими продукти:
800 г моркови
1 глава лук
1 червена чушка
1,2 л зеленчуков бульон
400 мл кокосово мляко
2 с. л. олио
1 ч. л. къри на прах
1/2 ч. л. кимион
1 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус

за хрупкавите моркови:
1 голям морков
20 мл олио
1/2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Постна морковена супа

Морковите и лукът се нарязват наситно и се запържват в олиото за 5-7 минути. Овкусяват се с кърито и кимионът и се налива бульонът. Оставя се да къкри, до омекване на зеленчуците.


2
Постна морковена супа 2

Пасира се и се връща на котлона. Налива се кокосовото мляко и се подправя със сол и черен пипер. Кипва се за кратко.


3
Постна морковена супа 3

Морковът за декорацията, се обелва и се оформят тънки ивици от него.


4
Постна морковена супа 4

Захарата се карамелизира в сгорещеното олио и се слагат ивиците моркови, сол и черен пипер. Сотира се за кратко, за да останат морковите хрупкави.


5
Постна морковена супа 5

Готовата супа се гарнира с хрупкавите моркови, нарязаната на ивички или ромбчета червена чушка и наситнения кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2015
Супата е великолепна !
2.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
индийска супа
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Замених кокосовото със соево мляко, поради липса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: