Салата с тиква и козе сирене
Лора и Стоян
1 буркан лозови листа 200 г булгур (с варене) 2 стръка праз 4 скилидки чесън 70 г орехи 50 г сушени червени боровинки 1 щипка канела 1 зрънце бахар 1 щипка индийско орехче 1/2 ч. л. кориандър 1/2 връзка магданоз сокът от 1 лимон 100 мл зехтин сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Накълцайте праза и чесъна и ги сложете в дълбок съд със сгорещения зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат. |
2 | ![]() | Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра. |
3 | ![]() | Сложете и накълцаните орехи, сушените червени боровинки, накълцания магданоз и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и черен пипер. |
4 | ![]() | С плънката и лозовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода (до тяхното ниво). Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
27.12.2018 Много интересна рецепта. Допадна ми. Препоръчвам я на ценителите на нестандартните вкусове.
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...