Постни лозови сарми

Дата: 06.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
200 г булгур (с варене)
2 стръка праз
4 скилидки чесън
70 г орехи
50 г сушени червени боровинки
1 щипка канела
1 зрънце бахар
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. кориандър
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сармиНакълцайте праза и чесъна и ги сложете в дълбок съд със сгорещения зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
2
Постни лозови сарми 2Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
3
Постни лозови сарми 3Сложете и накълцаните орехи, сушените червени боровинки, накълцания магданоз и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и черен пипер.
4
Постни лозови сарми 4С плънката и лозовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода (до тяхното ниво). Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2018
Много интересна рецепта. Допадна ми. Препоръчвам я на ценителите на нестандартните вкусове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
Анна коментира рецептата Сконс със сирене
goger се регистрира в сайта.
Aniradeva се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Мъфини с ябълки и канела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта