Постни лозови сарми

Сушените боровинки ги правят много по-различни
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
200 г булгур (с варене)
2 стръка праз
4 скилидки чесън
70 г орехи
50 г сушени червени боровинки
1 щипка канела
1 зрънце бахар
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. кориандър
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сарми
Накълцайте праза и чесъна и ги сложете в дълбок съд със сгорещения зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
2
Постни лозови сарми 2
Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
3
Постни лозови сарми 3
Сложете и накълцаните орехи, сушените червени боровинки, накълцания магданоз и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и черен пипер.
4
Постни лозови сарми 4
С плънката и лозовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода (до тяхното ниво). Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2021
Много ми харесва тази рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2018
Много интересна рецепта. Допадна ми. Препоръчвам я на ценителите на нестандартните вкусове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: