Печени пилешки крилца с меден барбекю сос
Лора и Стоян
1,2 кг цели пилешки бутчета 4 с. л. зехтин 1/4 ч. л. червен пипер 1/2 ч. л. риган сол и черен пипер на вкус | за соса: 400 г замразени боровинки 1/2 глава лук 150 мл балсамов оцет 3 с. л. кафява захар 2 скилидки чесън 2 с. л. зехтин 1/2 лимон 1/4 ч. л. сух джинджифил сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. |
2 | ![]() | Налива се оцетът, прибавят се захарта, сол и черен пипер на вкус. |
3 | ![]() | След това се настъргва кората от лимона и се изстисква сокът му. |
4 | ![]() | Прибавят се боровинките. Овкусява се с джинджифила. |
5 | ![]() | Готви се около 10 минути и се пасира. |
6 | ![]() | Зехтинът се разбърква с червения пипер, ригана, сол и черен пипер. |
7 | ![]() | Пилешките бутчета се изваждат от опаковката. |
8 | ![]() | В месото се правят прорези. |
9 | ![]() | Бутчетата се намазват с овкусения зехтин. |
10 | ![]() | Пекат се на грил до готовност. |
11 | ![]() | След това се мажат с малко от соса и отново се запичат на грил – по минута от всяка страна – докато леко се карамелизират по повърхността. |
12 | ![]() | Изпечените пилешки бутчета се сервират с останалия сос. |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
28.08.2019 Здравейте! Ще стане и с други части от пилето, действайте смело и бон апети :)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
07.08.2019 Здравейте! Мислите ли, че ще стане също толкова вкусно, ако вместо бутчета използвам друга част на пилето?
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...