Праз по бахчевански

Дата: 26.09.2003
Източник: Бон Апети
Праз по бахчевански
 
Необходими продукти:
4 яйца
200–250 г сирене
1 к. ч. прясно мляко
6 стръка праз
2 домата
7–8 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1–2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Праз по бахчеванскиОт перата праз се отстранява зелената част, а останалата се реже на колелца и се запържва в олиото.
2
Праз по бахчевански 2Добавят се нарязаните домати, задушава се около 10 минути, налива се прясното мляко и се натрошава сиренето. Разбърква се, овкусява се с подправките и ястието се оставя да поври 3–5 минути.
3
Праз по бахчевански 3Ястието се прехвърля в глинени гювечета и върху всяка порция се слага по 1 яйце. Пече се в предварително загрята фурната при температура 180–200 градуса за 15–20 минути, докато яйцето се забули.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Bahri Ahmedov се регистрира в сайта.
е се регистрира в сайта.
Ivan Soitarov се регистрира в сайта.
Marina Zhelyazkova коментира рецептата Кюфтета от просо
Кремена коментира рецептата Адана кебап
Lilyana. се регистрира в сайта.
Lilia Alexandrova коментира рецептата Пилешка пита с фиде
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта