Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“

Дата: 01.06.2010
Източник: Бон Апети
Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“
 
Необходими продукти:
100 г пресни картофи
30 г краве масло
50 мл червено вино
2 яйца
за соса „Холандез”:
сол и черен пипер на вкус
1 жълта чушка за украса
5–6 стръка розмарин
50 г артишок (стерилизиран)
100 г кашкавалена извара
200 г свински ребра
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинските ребра се поставят в единия край на тава, а в другия – измитите и нарязани на половина пресни картофи. Поръсват се със сол и черен пипер, 2–3 стръка наситнен розмарин и се пекат 15–20 минути на 200 градуса.
2
Жълтъците и виното за соса се разбиват на водна баня, подправят се със сол и пипер, като накрая на тънка струйка се прибавя разтопеното масло при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат жълтъците.
3
В изпечените картофени половинки се разпределят артишокът, овкусената със сол и пипер кашкавалена извара и накрая – свинските ребра.
4
Полива се със соса, украсява се с останалите стръкове розмарин и нарязаната на кубчета жълта чушка и се сервира.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


357 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта