Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“

Дата: 01.06.2010
Източник: Бон Апети
Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“
 
Необходими продукти:
100 г пресни картофи
30 г краве масло
50 мл червено вино
2 яйца
за соса „Холандез”:
сол и черен пипер на вкус
1 жълта чушка за украса
5–6 стръка розмарин
50 г артишок (стерилизиран)
100 г кашкавалена извара
200 г свински ребра
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинските ребра се поставят в единия край на тава, а в другия – измитите и нарязани на половина пресни картофи. Поръсват се със сол и черен пипер, 2–3 стръка наситнен розмарин и се пекат 15–20 минути на 200 градуса.
2
Жълтъците и виното за соса се разбиват на водна баня, подправят се със сол и пипер, като накрая на тънка струйка се прибавя разтопеното масло при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат жълтъците.
3
В изпечените картофени половинки се разпределят артишокът, овкусената със сол и пипер кашкавалена извара и накрая – свинските ребра.
4
Полива се със соса, украсява се с останалите стръкове розмарин и нарязаната на кубчета жълта чушка и се сервира.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ekaterina Blohina се регистрира в сайта.
Lisa S Slav коментира рецептата Пилешко с патладжани
Popova Stefka се регистрира в сайта.
Gerrii Karova се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Баварски портокалов крем
Tsvetelin Petrov се регистрира в сайта.
Pavlinka Boneva се регистрира в сайта.
Милена Колева се регистрира в сайта.
Veselina Nqgolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта