Пролетна салата в хрупкава кошничка

Тук моделираме разтопен пармезан и правим дресинг със сушени чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2012
Пролетна салата в хрупкава кошничка
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
1 червена салата
60 г сушени домати
1 връзка пресен лук
200 г сирене „Пармезан”

за дресинга:
3 сушени червени чушки
1 скилидка чесън
2–3 листа босилек
1 яйце
30 мл бял балсамов оцет
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата в хрупкава кошничка

Сиренето се настъргва на ренде. 1/4 от него се разпределя върху загрят тиган с незалепващо покритие. Запича се докато стане с леко златист цвят.


2
Пролетна салата в хрупкава кошничка 2

Изважда се с щипка и веднага се поставя върху чаша, като се притиска още докато е топло, за да му се придаде желаната форма. Оставя се добре да се охлади и се изважда. Така се оформят и останалите кошнички.


3
Пролетна салата в хрупкава кошничка 3

Салатите се измиват, подсушават се и се накъсват наситно.


4
Пролетна салата в хрупкава кошничка 4

Сушените чушки се накисват в малко топла вода за около10 минути. Яйцето се сварява за  2 минути. После се смесват с босилека, чесъна, балсамовия оцет, зехтина, сол и черен пипер. Пасира се и се прецежда през груба цедка.


5
Пролетна салата в хрупкава кошничка 5

Салатите се овкусяват с дресинга  и се разпределят в купичките от сирене. Гарнира се с наситнения пресен лук и нарязаните на ивици сушени домати.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте! Колко време могат да се съхраняват кошничките без да се разпаднат? Например, могат ли да се направят 5-6 часа преди сервиране?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: