Пролетна яхния с калмари

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пресни калмари
600 г пасирани домати (от консерва)
100 г замразен грах
100 г бейби спанак
150 мл вино „Марсала“
60 мл зехтин
1 връзка пресен лук
1/2 връзка естрагон
1/2 връзка магданоз
1 стрък стеблена целина
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за гарниране (бърз крем фреш):
150 мл животинска сметана
сокът от 1/2 лимон
естрагон на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна яхния с калмари
Лукът и целината се режат на кубчета, а чесънът се накълцва. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат.
2
Пролетна яхния с калмари 2
Калмарите се почистват и се режат на шайби. Слагат се при зеленчуците, поръсва се с риган, налива се и виното.
3
Пролетна яхния с калмари 3
След 2–3 минути се прибавят доматите и 200 мл вода, посолява се и се готви под капак на умерен огън около час или докато калмарите омекнат.
4
Пролетна яхния с калмари 4
Прибавят се пресният лук, магданозът и естрагонът, нарязани наситно, грахът и спанакът. Ако има нужда се налива още вода. Готви се около 5 минути и се поръсва с черен пипер.
5
Пролетна яхния с калмари 5
Сметаната и лимоновият сок се разбиват с тел, докато се получи гъста смес, посолява се.
6
Пролетна яхния с калмари 6
Яхнията се гарнира със сметаната и пресен естрагон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: