Пай с картофи и пилешки дробчета

Дата: 22.11.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета (охладени)
200 г замразен грах
150 г пушен бекон
100 мл животинска сметана
40 мл зехтин
4 глави червен лук
1 ч. л. сминдух
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване
краве масло за намазване
за картофите:
1,5 кг картофи
200 г сирене „Чедър“
70 г краве масло
250 мл прясно мляко
1 връзка пресен лук
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с картофи и пилешки дробчетаКартофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват. Отцеждат се и докато са още топли, се намачкват с преса.
2
Пай с картофи и пилешки дробчета 2Сиренето „Чедър“ се настъргва и част от него се заделя за поръсване.
3
Пай с картофи и пилешки дробчета 3Картофите се смесват със затопленото прясно мляко, разтопеното масло, сиренето, наситнения пресен лук и сол на вкус.
4
Пай с картофи и пилешки дробчета 4Форма за пай се маже с масло и се поръсва с галета.
5
Пай с картофи и пилешки дробчета 5В нея се поставя 1/3 от картофеното пюре, като се покриват и стените, заглажда се.
6
Пай с картофи и пилешки дробчета 6Запича се за около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пай с картофи и пилешки дробчета 7Дробчетата се почистват и се нарязват надве.
8
Пай с картофи и пилешки дробчета 8Лукът се реже на тънки полумесеци, посолява се и се пържи в зехтина, докато се карамелизира.
9
Пай с картофи и пилешки дробчета 9Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сух съд. Когато стане златист и пусне мазнина, се слагат дробчетата и се запържват за кратко.
10
Пай с картофи и пилешки дробчета 10Добавя се грахът, налива се сметаната, овкусява се със сминдух, сол и черен пипер.
11
Пай с картофи и пилешки дробчета 11Прибавя се и лукът и се дърпа от огъня.
12
Пай с картофи и пилешки дробчета 12Плънката се разпределя върху картофената основа и се покрива с останалото картофено пюре.
13
Пай с картофи и пилешки дробчета 13Поръсва се със заделеното сирене „Чедър“. Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор.
14
Пай с картофи и пилешки дробчета 14Охлажда се за около 15 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2018
Много вкусно! Единственото, което ме притесни е, че долният пласт ми остана по мек и не успях да извадя цяло и красиво парче, но това с нищо не промени вкуса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта