Пай с картофи и пилешки дробчета

Апетитно и лесно за приготвяне домашно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета (охладени)
200 г замразен грах
150 г пушен бекон
100 мл животинска сметана
40 мл зехтин
4 глави червен лук
1 ч. л. сминдух
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване
краве масло за намазване

за картофите:
1,5 кг картофи
200 г сирене „Чедър“
70 г краве масло
250 мл прясно мляко
1 връзка пресен лук
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пай с картофи и пилешки дробчета
Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват. Отцеждат се и докато са още топли, се намачкват с преса.
2
Пай с картофи и пилешки дробчета 2
Сиренето „Чедър“ се настъргва и част от него се заделя за поръсване.
3
Пай с картофи и пилешки дробчета 3
Картофите се смесват със затопленото прясно мляко, разтопеното масло, сиренето, наситнения пресен лук и сол на вкус.
4
Пай с картофи и пилешки дробчета 4
Форма за пай се маже с масло и се поръсва с галета.
5
Пай с картофи и пилешки дробчета 5
В нея се поставя 1/3 от картофеното пюре, като се покриват и стените, заглажда се.
6
Пай с картофи и пилешки дробчета 6
Запича се за около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пай с картофи и пилешки дробчета 7
Дробчетата се почистват и се нарязват надве.
8
Пай с картофи и пилешки дробчета 8
Лукът се реже на тънки полумесеци, посолява се и се пържи в зехтина, докато се карамелизира.
9
Пай с картофи и пилешки дробчета 9
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сух съд. Когато стане златист и пусне мазнина, се слагат дробчетата и се запържват за кратко.
10
Пай с картофи и пилешки дробчета 10
Добавя се грахът, налива се сметаната, овкусява се със сминдух, сол и черен пипер.
11
Пай с картофи и пилешки дробчета 11
Прибавя се и лукът и се дърпа от огъня.
12
Пай с картофи и пилешки дробчета 12
Плънката се разпределя върху картофената основа и се покрива с останалото картофено пюре.
13
Пай с картофи и пилешки дробчета 13
Поръсва се със заделеното сирене „Чедър“. Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор.
14
Пай с картофи и пилешки дробчета 14
Охлажда се за около 15 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2018
Много вкусно! Единственото, което ме притесни е, че долният пласт ми остана по мек и не успях да извадя цяло и красиво парче, но това с нищо не промени вкуса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: