Свински котлети с горчичен сос

Сочни и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
250 мл пилешки бульон
50 г краве масло (студено)
30 г каперси
1/2 стрък розмарин
2 с. л. едрозърнеста горчица
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
800 г пресни дребни картофи
250 г морска сол


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с горчичен сос
Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Сипва се солта и се наливат около 400 мл вода, трябва да ги покрива. Варят се до готовност.
2
Свински котлети с горчичен сос 2
След това водата се излива, а картофите се връщат на огъня и се готвят, докато изсъхнат и побелеят от тънкия слой сол по повърхността им.
3
Свински котлети с горчичен сос 3
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и се готвят в тиган със зехтина, до готовност, от двете страни, около 10 минути.
4
Свински котлети с горчичен сос 4
Изваждат се и се покриват с алуминиево фолио.
5
Свински котлети с горчичен сос 5
В същия съд се разтопяват 20 г масло и в него се запържват накълцаният розмарин и каперсите.
6
Свински котлети с горчичен сос 6
Налива се бульонът и се добавя горчицата. Готви се, докато течността се редуцира наполовина.
7
Свински котлети с горчичен сос 7
Дърпа се от котлона и се монтира с останалото масло.
8
Свински котлети с горчичен сос 8
Месото се залива със соса и се сервира с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: