Пиле с ориз и гъби на фурна

Лесно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
500 г печурки
200 г дългозърнест ориз
350 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
80 мл зехтин
4 скилидки чесън
2 стръка праз
1 стрък розмарин
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и гъби на фурна
Пилето се реже на порции, кожата не се маха, а с фенера се сварява бульон.
2
Пиле с ориз и гъби на фурна 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се пържи от всички страни до златисто в 40 мл от мазнината.
3
Пиле с ориз и гъби на фурна 3
Гъбите се белят и се режат наедро. Празът и чесънът се почистват и се режат наситно. Гъбите, празът и чесънът се пържат до златисто в останалия зехтин в друг съд.
4
Пиле с ориз и гъби на фурна 4
Прибавя се оризът, запържва се леко. Налива се виното, а след него и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пиле с ориз и гъби на фурна 5
Сместа се прехвърля в тава за печене. Отгоре се поставят бутчетата. Ястието се поръсва с наситнените магданоз и розмарин, и се разбърква.
6
Пиле с ориз и гъби на фурна 6
Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 30 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пиле с ориз и гъби на фурна 7
Фолиото се маха, прибавят се филето и крилата, и ястието се допича до готовност – за 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2021
Супер стана, обаче на мен ми липсваха моркови :)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2017
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2017
Хубава рецепта със сигурност ще я сготвя!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: