Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил

Лесна и интересна рецепта в азиатски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
100 мл оризово вино „Мирин“
100 мл светъл соев сос
50 мл олио
50 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил
Рибите се филетират. Кожата се отстранява.
2
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил 2
Джинджифилът се реже на шайби.
3
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил 3
В купа се смесват соевият сос, виното, захарта и 100 мл вода, разбърква се, прибавя се и джинджифилът. Сместа се сипва в тава и се кипва. След това котлонът се изключва.
4
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил 4
В течността се пускат рибните филета, поръсват се с нарязания пресен лук, съдът се похлупва и филетата се оставят за 8–10 минути, да се пошират. Изваждат се в чинии.
5
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил 5
Джинджифилът се изважда, подсушава се, запържва се в олиото и се отстранява.
6
Поширана пъстърва с пресен лук и джинджифил 6
Рибата се залива с врялото олио. Сипва се и малко от получения при готвенето бульон, и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: