Пилешко с червена леща на фурна

Апетитно и ароматно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 горни бутчета
200 г червена леща
200 г цедено кисело мляко
500 мл пилешки бульон
30 мл зехтин
20 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 връзка пресен кориандър
1 с. л. мадраско къри
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с червена леща на фурна
Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват. Зехтинът се загрява в съд с термоустойчиви дръжки. Зеленчуците се запържват на умерен огън, докато започнат да се карамелизират.
2
Пилешко с червена леща на фурна 2
След това се поръсват с кърито и се заливат с бульона. Сипва се лещата. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се разбърква.
3
Пилешко с червена леща на фурна 3
Бутчетата също се подправят със сол и черен пипер и се подреждат върху лещата така, че кожата да е от горната страна.
4
Пилешко с червена леща на фурна 4
Съдът се слага в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Ястието се пече около 50 минути.
5
Пилешко с червена леща на фурна 5
Поднася се с цедено кисело мляко и наситнен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2022
Аз също запържих бутчетата, стана много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2019
Страшно стана! Пак ще го правя. Малко трябваше да импровизирам със съставките: сложих кориандър и кимион вместо къри, обикновено кисело мляко вместо цедено. Пресния кориандър пък винаги заменям с магданоз.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Тази рецепта я бях чела в книгата на един английски шеф преди време. Много ми хареса. Там бутчетата ги запържва първо на тиган и после слага лещата. Става супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: