Риба „Салтимбока“

Дата: 14.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба
200 г прошуто крудо (на тънки ленти)
50 г краве масло
1/2 връзка салвия
сол и розов пипер на вкус
за гарнитурата:
400 г замразен зелен фасул
2 бр. зряло авокадо
1 скилидка чесън
1/4 връзка кориандър
1 връзка пресен лук
50 мл зехтин
1 лайм
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба „Салтимбока“Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер.
2
Риба „Салтимбока“ 2Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо.
3
Риба „Салтимбока“ 3Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.
4
Риба „Салтимбока“ 4Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи в зехтина. Посолява се.
5
Риба „Салтимбока“ 5Пресният лук се наситнява.
6
Риба „Салтимбока“ 6Aвокадото се почиства и леко се намачква с вилица.
7
Риба „Салтимбока“ 7Авокадото се разбърква с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър.
8
Риба „Салтимбока“ 8Добавя се зеленият фасул и се разбърква отново.
9
Риба „Салтимбока“ 9Рибата се поднася със салатата.



Съвет:
По желание тиганът от пърженето може да се деглазира с бяло вино и да се направи сос към рибата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта