Пълнено телешко сърце

Деликатес за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешко сърце (около 1,5 кг)
400 г печурки
150 г спанак
100 г бекон
40 г сушени домати
30 г орехи
3 скилидки чесън
1 глава лук
50–100 мл тъмен балсамов оцет
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
1 с. л. мед
1 ч. л. риган
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнено телешко сърце
Сърцето се цепва и се отваря като пеперуда. Почиства се много добре, а след това се измива със студена вода.
2
Пълнено телешко сърце 2
Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух тиган, до златисто. Изважда се.
3
Пълнено телешко сърце 3
Печурките се белят и се режат на кубчета, пънчетата се отстраняват. Запържват се в мазнината от бекона. Изваждат се.
4
Пълнено телешко сърце 4
Спанакът се запържва заедно с наситнения чесън в същия съд с 1 с. л. олио, докато намали обема си.
5
Пълнено телешко сърце 5
След това се изважда и се накълцва.
6
Пълнено телешко сърце 6
В купа се смесват беконът, гъбите, спанакът и наситнените домати и орехи. Плънката се подправя със сол, черен пипер, индийско орехче и риган.
7
Пълнено телешко сърце 7
Сърцето се овкусява със сол и черен пипер. Плънката се разпределя върху сърцето и се завързва стегнато.
8
Пълнено телешко сърце 8
Запържва се с останалото олио, до златисто, от всяка страна в тиган с огнеупорна дръжка.
9
Пълнено телешко сърце 9
След това се пече за около 2 часа в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да почине за 10–15 минути.
10
Пълнено телешко сърце 10
Тиганът, в който се е готвило сърцето, се слага на котлона и се деглазира с оцета. Добавя се медът.
11
Пълнено телешко сърце 11
Дърпа се от огъня и се монтира с маслото.
12
Пълнено телешко сърце 12
Сърцето се реже на шайби и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: