Сицилианско брачоле с пилешко

Дата: 10.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
250 г кускус (без варене)
100 г сирене „Скаморца“
80 г сирене „Грана падано“
80 г прошуто крудо (на тънки ленти)
80 г галета
40 г тъмни стафиди
40 г краве масло
1 яйце
2 стръка босилек (+ за украса)
1 стрък розмарин
кората от 2 лимона
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
800 г пасирани домати (от консерва)
50 г каперси
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. захар
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сицилианско брачоле с пилешкоПилешките филета се разрязват през средата като пеперуда, за да се изтънят. Подправят се със сол и черен пипер от всички страни.
2
Сицилианско брачоле с пилешко 2Галетата се запържва в маслото до златисто. Охлажда се.
3
Сицилианско брачоле с пилешко 3Сирената се настъргват, като около 30 г от сиренето „Грана падано“ се заделят. Галетата се смесва със сирената, накълцаните босилек и розмарин, настърганата лимонова кора, нарязаното прошуто и наситнените стафиди. Накрая се добавя яйцето и се разбърква добре.
4
Сицилианско брачоле с пилешко 4Плънката се разпределя върху пилешките филета, оформят се рула и се завързват с конец.
5
Сицилианско брачоле с пилешко 5Чесънът за доматения сос се накълцва и заедно с каперсите се запържва в зехтина.
6
Сицилианско брачоле с пилешко 6Наливат се доматите, овкусява се със захарта и сол, готви се 1–2 минути и се дърпа от огъня.
7
Сицилианско брачоле с пилешко 7Доматеният сос се излива в тава за печене, отгоре се подреждат рулата, наливат се 150 мл вода и месото се поръсва със заделеното настъргано сирене „Грана падано“.
8
Сицилианско брачоле с пилешко 8Пече се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Сицилианско брачоле с пилешко 9Кускусът се полива с 500 мл гореща вода. Покрива се и се оставя да набъбне.
10
Сицилианско брачоле с пилешко 10Пилешкото месо се изважда от соса. Конците се отстраняват. Месото се реже на шайби.
11
Сицилианско брачоле с пилешко 11Кускусът се смесва със соса.
12
Сицилианско брачоле с пилешко 12Пилешкото се поднася върху овкусения с доматения сос кускус.
13
Сицилианско брачоле с пилешко 13Всяка порция се украсява с босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта