Шведски гратен със сьомга

Красиво и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червени картофи
500 г сьомга филе
60 г краве масло
300 мл животинска сметана
2 яйца
2 глави лук
1 връзка копър
1 филия бял хляб
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шведски гратен със сьомга
Картофите се обелват и се варят цели, като трябва да останат леко твърди в средата. Охлаждат се и се нарязват на шайби.
2
Шведски гратен със сьомга 2
Сьомгата се реже на тънки парчета.
3
Шведски гратен със сьомга 3
Копърът се накълцва.
4
Шведски гратен със сьомга 4
Яйцата и сметаната се разбиват и се овкусяват със сол и бял пипер.
5
Шведски гратен със сьомга 5
В половината от маслото се запържва лукът, нарязан на полумесеци, посолява се. Трябва да омекне, но не да се карамелизира.
6
Шведски гратен със сьомга 6
Тава за печене се маже с останалото масло.
7
Шведски гратен със сьомга 7
Оформя се пласт от картофи, поръсва се сол и бял пипер и част от лука.
8
Шведски гратен със сьомга 8
Следва половината от сьомгата, копър, сол и бял пипер, картофи и така, докато свършат продуктите. Последният пласт трябва да е от картофи.
9
Шведски гратен със сьомга 9
Ястието се залива със сметановата смес, поръсва се със смлени хлебни трохи и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Шведски гратен със сьомга 10
Охлажда се 20 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2017
Страхотно ястие се получи .Живеем по северените ширини и сьомгата тук присъства често на трапезата .Точно по този начин не бях я приготвяла , а се оказа един от най-лесните и вкусните начини. Благодаря за рецептата !
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
Оригинална и вкусна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: