Заешко задушено

Дата: 01.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
250 мл пилешки бульон
200 мл червено вино
50 мл бренди
50 мл олио
100 г бекон
100 г сушени сини сливи
2 стръка стеблена целина
1 глава лук
2 моркова
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Заешко задушеноСливите се накисват в брендито.
2
Заешко задушено 2Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Заешко задушено 3Парчетата се овалват в брашно и се запържват в олиото до златисто. Изваждат се.
4
Заешко задушено 4Беконът се реже на кубчета. Морковите, лукът, чесънът и целината се обелват и също се нарязват на кубчета. Беконът и зеленчуците се запържват в съда, в който е пържено месото.
5
Заешко задушено 5Деглазира се с виното. Налива се бульонът.
6
Заешко задушено 6Месото се връща в съда, ароматизира се с мащерката и дафиновия лист, прибавят се сливите с брендито, овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.
7
Заешко задушено 7Ястието се пече 2 часа в загрята на 130 градуса фурна, с вентилатора. Поднася се с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта